Start Agenda 2018 Agenda 2019 Foto album Contact

18 november.

Thema: Leven met Lef.

Spreker Marinka Lipsius

De data in 2019:

20 januari

17 maart

19 mei

15 september

18 november

Leven met lef.


Staande blijven in een mijnenveld van belangen, koers houden in turbulente omstandigheden, moed tonen ondanks risico's, je morele kompas scherp te houden

ondanks verleidingen en ondertussen ook: verbinden, mensen meenemen, flexibel zijn Het zijn thema's die menigeen zal herkennen.


In de lezing van Marinka Lipsius hoor je hoe moed getoond kan worden op een succesvolle manier. Je leert dat koers houden en verbinden samen kunnen gaan,

je leert de kracht van overtuigen en luisteren en je leert over effectief gedrag en de beinvloeding daarvan.

Door de combinatie van belangrijke kennis op het gebied van leiderschap,

(neuro)psychologie, filosofie en oefeningen om het simpelweg te doen, krijg je inzicht in een rijk repertoire aan kennis en vaardigheden.

Marinka Lipsius is auteur, spreker, gedragsdeskundige en veranderstrateeg.

Structuur en cultuur gaan bij haar hand in hand. Ze benadert onderwerpen vanuit een verrassende hoek, daagt toehoorders uit tot nieuwe manieren van denken en tot het zetten van effectieve stappen.


Flyer Marinka AB.pdf

Vierde 4-Days! ontmoeting met Marinka Lipsius

De vierde 4-days van 2018 zit erop: een prachtige ontmoeting! Met de ruim 80 aanwezigen werden we gedurende een presentatie, recht uit het hart gehouden door Marinka Lipsius, meegenomen in een gedurfd leven. Leven met lef: wat is het? En vooral: hoe doe je dit?


Marinka legde uit dat iedereen moed heeft, maar niet altijd weet hoe die moed om te zetten in de praktijk. Met voorbeelden van wereldbekende leiders maar ook uit het dagelijks leven nam zij ons bij de hand en legde uit hoe ons brein en lichaam reageren op gevaar en stress en hoe wij zelf deze reacties kunnen sturen. Met aansprekende voorbeelden illustreerde Marinka welke typen mensen er zijn, van de angsthaas tot de durfal en de brokkenpiloot. En hoe je die in jouw dagelijkse praktijk kunt herkennen.


Aangevuld met zang van het mooie kwartet “Spontane” was deze 4-days ontmoeting bijzonder aangenaam, nuttig en inspirerend.

Met bijzondere dank aan alle vrijwilligers op naar de 4-days bijeenkomsten 2019.

Noteer alvast in uw agenda: 20 januari 2019 “Denken delen” door Hans Tiemersma.